SPOLEČNOST

Tereza Kostková: Novou kabelku? Raději krásné brýle!

Zrak je jedním z nejkomplikovanějších smyslů, které máme. Své o tom ví i Tereza Kostková, která má s tím svým problémy už od malička. Jak sama přiznala, na měření zraku už dlouho nebyla, moderní technika v optice Dr. Klain jí proto dost překvapila. Jak? Samozřejmě příjemně!

Někteří z nás se trápí s problémy se zrakem už od útlého věku. Většinou se jedná o krátkozrakost, která se projevuje poměrně brzo. Tou trpí i Tereza Kostková. „Kdy a jak se mi zhoršil zrak, to si popravdě pořádně nepamatuji, byla jsem malinká. Od maminky z vyprávění vím, že mi ve třech letech byla diagnostikována myopie, tedy krátkozrakost. První brýle si už ale pamatuji – bylo to před nástupem do první třídy, asi abych nemžourala na tabuli a do slabikáře,“ vypráví Tereza.

Správně by měl člověk docházet na měření každé dva roky. Někdy se ty dva roky ale protáhnou, stejně jako u Terezy, která je v jednom kole. „Přiznám se, že jsem na měření zraku nebyla už dlouho. Naštěstí se od určitého věku nezhoršuje tak rapidně, takže to tolik nepociťuji. Dost mě překvapilo, kam se za tu dobu technologie posunula! Z měření v mládí si pamatuji na speciální brýle na měření dioptrií, ale takový stroj, kterým mi měřili zrak tady (optika Dr. Klain), to je pro mě úplná novinka. Dozvěděla jsem se spoustu podrobností o stavu mých očí, a navíc jsem zjistila, že mám astigmatismus, což jsem dřív nevěděla, nebo jsem to možná zapomněla,“ směje se půvabná herečka, která si přišla nechat přeměřit zrak do optiky Dr. Klain v Hradci Králové, která disponuje nejmodernější technikou 3D Vision Scan.

Tereza má jednu velkou výhodu. Brýle pro ni nejsou překážka, naopak je považuje za skvělý doplněk k jakémukoliv outfitu. „Já jsem vyloženě milovník brýlí jakožto elegantního doplňku ženy. Nikdy jsem nestyděla je nosit. Už mám slušnou sbírku, přestože to není úplně levný koníček. Mám šest – sedm oblíbených párů, na které nedám dopustit, nakonec se ale stejně přistihnu, že nosím jedny půl roku a na ostatní se práší. Člověk si na ně zvykne a navíc – a to mi určitě všichni brýlatí dosvědčí – ze střídání brýlí pak akorát bolí hlava. Občas mi to nedá a koupím si další. Někdo má slabost pro kabelky, já nedám dopustit na brýle a klobouky,“ vysvětluje svůj kladný vztah k brýlím Tereza. V optice ji zaujalo hned šest párů brýlí, vybrat ty nejhezčí tedy nebude snadné. Kdo ví, možná si jich nakonec vezme hned několik!

Více o měření zraku Dr. Klain 3D Vision Scan a optikách Dr. Klein najdete na doktorklain.cz

Foto: Milan Nosek